„Predizborni vrtići“ u Beogradu, puno obećanja, deca u njima – samo na slikama

Vesti 01. apr. 202119:23 > 20:1915 komentara
Podeli:

Pod sloganom "Za našu decu", grad Beograd krenuo je u ubrzanu izgradnju vrtića još prošle godine i to usred pandemije koronavirusa. Tvrde, od tada je osam vrtića završeno ili se završava. Ovo je priča o predizbornim vrtićima koja su "neku decu" ostavila bez vrtića.

Pobedu nad koronavirusom u junu prošle godine Goran Vesić proslavio je radno. Samo desetak dana uoči izbora održanih 21. juna, zamenik gradonačelnika postavio je čak tri kamena temeljca za tri vrtića i to: 10, 15, pa 17. juna, tim redom zario je lopatu u Obrenovcu, na Čukarici i Bežanijskoj kosi. I obećao – ovaj poslednji, otvara se u aprilu.

Stigao je april i vreme je da se konačno otvori vrtić na Bežanijskoj kosi. Objekat je izgrađen na 3.000 kvadratnih metara, a u njemu se trenutno nalazi 200 dece. Tako izgleda prvoaprilska šala gradskih vlasti, samo što nije smešna. Tužna je.

Jer jedini roditelji koji s osmehom na licu vode decu u vrtić – su nacrtani na slici. Tik pošto je sa slike ispred vrtića nestao Vesić, nekoliko dana kasnije radnici su uklonili čak i predizborni šut. Pričaju komšije, ali neće javno, jer ko zna, kažu, možda ipak bude vrtića. Da mu je predizborno obećanje uraslo u korov, zamenika gradonačelnika izgleda još niko nije obavestio.

„Što se grada tiče, mi smo tokom prošle godine završili ili završavamo osam vrtića. Završili smo vrtić u Surčinu, na Vračaru, na Čukarici, dva na Novom Begradu, jedan u Bloku 63 i na Bežanijskoj kosi, a radimo i vrtić u Obrenovcu“, izjavio je Vesić 30. marta ove godine.

I zaista rade vrtić u Obrenovcu. Za razliku od Bežanijske kose, ovde su samo malo slagali. Jer tog 10. juna prošle godine zamenik gradonačelnik obećao je završetak radova za 170 dana, dakle do kraja godine. U danu kada je naša ekipa bila u Obrenovcu, predsednik te opštine došao je u Beograd.

Čučković: Zdravo…

N1: Zdravo…

Zdravo i doviđenja.

N1: Možemo nešto kratko samo?

Čučković, predsednik opštine Obrenovac: Kad se završi događaj

N1: Lokalna je tema, za vrtić u Belom polju…

Čučković: Kad se završi..

N1: Dakle, kad se završi događaj daćete nam izjavu?

Čučković: Da

Po završetku događaja, ispario je predsednik opštine Obrenovac baš kao i predizborno obećanje. Zato smo krenuli na Čukaricu, put trećeg obećanja s početka priče, gde je vrtić trebalo da bude završen u martu. Kad tamo – vrtiću fali ceo sprat, a radovi su, kažu nam radnici, zaista počeli u novembru, dakle, gotovo pet meseci od početka radova. Ali čovek sa slike i dalje ne gubi nadu.

„To znači da će grad Beograd, tokom prošle i ove godine, uraditi 15 vrtića, što će biti ukupno 25 vrtića za tri godine, i to se nikada nije desilo u istoriji grada“, izjavio je Vesić.

Jer čak i tamo gde od kamena temeljca nije ostao ni kamen, vlast ne mora da brine za svoje temelje.

Komentari

Vaš komentar