Pravosnažna presuda protiv RTV Pančevo po tužbi sutkinje Stanke Simonović

Vesti 11. nov 202107:53 > 07:56 5 komentara
Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio presudu Višeg suda u Beogradu od 15. aprila kojom su RTV Pančevo i odgovorni urednik Miroslav Milakov dužni da na ime naknade nematrijalne štete, u vidu duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda, isplate sutkinji Stanki Simonović iznos od 150.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom. Tuženi su obavezni i da sutkinji solidarno na ime naknade troškova parničnog postupka isplate iznos od 66.800 dinara, navodi se u presudi.

Apelacioni sud je na sednici veća 23. septembra odbacio žalbu tuženih kao neosnovanu.

Povezane vesti

Podsetimo, RTV Pančevo je emitovalo seriju tekstova i priloga u programu i na svom sajtu, poput, „Politička presuda Stanke Simonović“, „Da li je predsednica Višeg suda iskoristila položaj u privatne svrhe?“, „Veštine napredovanja predsednice Višeg suda u Pančevu“, nakon što je sudija Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović poništila presude Osnovnog suda u Vršcu, kojima je na zatvorsku i novčanu kaznu osuđen novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković, po tri privatne tužbe funkcionera Srpske napredne stranke.

„Do sada se nisam oglašavala, čekala sam da se postupak pravnosnažno okonča. Žao mi je što to nije bilo ranije, pre mog odlaska u penziju. Znate onu izreku ‘zakasnela pravda je nepravda’. Ipak, bolje ikad nego nikad, šta narod kaže, pravda je spora ali dostižna“, izjavila je sutkinja Simonović nakon odluke Apelacionog suda.

Podsetila je da se nije pisalo o njenom višedecenijskom radu, rezultatima suda koji je predstavljala, već „o izmišljotinama koje su se ponavljale u nedogled“.

„Do mog odlaska u penziju, samo sa ciljem da se uruši ugled, ukalja čast mene i moje porodice, da budem kažnjena za neposlušnost, bez obzira što sam radila po zakonu i gradila karijeru na radu i poštenju, više od 40 godina“, navela je Stanka Simonović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare