Poznanici ubijenog Amerikanca: Bio je svestrana ličnost, poverovao pogrešnima

Vesti 07. maj 202119:33 > 20:45149 komentara

Gavin Glim, Amerikanac koji je u utorak ubijen u Beogradu, bio je u Srbiji od decembra. Grupa ljudi koju je upoznao dan pre, ga je ubila. Ta vest veoma je potresla one koji su Gavina takođe kratko poznavali i koji žale zbog onoga što mu se dogodilo. Neki od njih želeli su za N1 da opiši svoje trenutke druženja sa Gavinom.

Amerikanac Gavin Glim Kempa, pre pola godine, odlučio je da Njujork zameni Beogradom. Poznanicima koje je upoznao poslednjih dana, a koji ne žele pred kamere, otkrio je zašto.

N1: Da li Vam je poznato zašto se odlučio da dođe u Srbiju u decembru?

„A, zbog ljubavi, zbog ljubavi uglavnom“, kaže sagovornik N1.

POVEZANE VESTI

Gavin (54) bio je svestrana ličnost, dosta je putovao, radio je kao finansijski savetnik, onlajn učitelj engleskog jezika, volontirao je u organizaciji koja je pomagala deci bez roditelja. Sa njima je radio domaće zadatke, vodio ih na bejzbol. Voleo je sport i vodu, te je napisao i knjigu o svojim avanturama. Zato Gavinovim poznanicima iz Beograda smeta kada ga mediji predstavljaju kao pijanca koji je ubijen pošto se sukobio sa grupom problematičnih ljudi.

„Prijatelj mog sina i ja smo ga šetali, od Karađorđeve do Kalemegdana, o kom zna sve, želeo je da se naseli u Srbiji, da kupi kuću pored reke, pitala sam ga sto puta zašto Srbija, rekao je zato što su ovde dobri ljudi“, priča Vera Milutinović, poznanica ubijenog Gavina.

„Naučio je da se krsti, posetio je crkve, rekao je da mu se baš sviđa Srbija“, dodao mladić koji ga je poznavao.

Ipak, Amerikanac u Beogradu nije svuda bio dobro prihvaćen. Njegovi poznanici kažu da su problemi zapravo počeli 1. maja. Bio je praznik, svuda se slavilo uz alkohol, a Gavin je doživeo i uvrede na račun svoje nacionalnosti. Oni su mu na jednu noć pružili utočište u svom skromnom domu.

„Onda je za 1. maj došao u centar grada, gde mu se sve loše desilo, imao je neprilike, ukrali su mu kofer na Skadarliji, baš sam otplakala, krivo mi je, još u mom gradu“, naglašava Milutinović.

Vera Milutinović i njeni sinovi Gavinu su omogućili i da prenoći u njihovom skromnom domu. Prema pisanju medija, nesretni Amerikanac je narednog dana najverovatnije greškom seo u gradski autobus na liniji 65, te je na Zvezdari upoznao grupu muškaraca i ženu koje je zamolio da mu pomognu.

„Nije nam se javio zato što nije imao gde da napuni telefon, nemam pojma, on je valjda mislio da su ti drugi Srbi fini kao mi“, kaže Milutinović.

„Pa da smo ga zadržali, da smo mu rekli da nije ovde svaka osoba gostoljubiva“, dodaje mladić.

Sa ljudima koje je upoznao na Zvezdari Gavin je otišao u njihov dvorišni stan, u Ulici Veljka Dugoševića. To je bio kraj njegovih putovanja, 4. maja policija ga je u toj kući zatekla pretučenog na smrt. Pre toga je i opljačkan, za 2.500 dinara. Petoro osumnjičenih, sa kojima je Gavin Glim Kempa proveo svoju poslednju noć, uhapšeni su zbog sumnje da su ga ubili iz koristoljublja.

Komentari

Vaš komentar