Poziv na vojnu paradu u Kragujevcu i preko „lajavaca“

Vesti 25. jun 202122:02 33 komentara
Kragujevac
N1/Milan Nikić

Poziv građanima na paradu Vojske Srbije koja će biti održana 28. juna, na Vidovdan kod gradskog stadiona u Kragujevcu, od večeras se sprovodi i preko vozila sa jakim zvučnicima („lajavci“) koja krstare gradom u večernjim satima.

Posle negodovanja roditelja i nastavnika osnovnih i srednjih škola zbog direktive o organizovanoj poseti đaka paradi, koju je direktorima škola uputio načelnik Školske uprave Kragujevac Goran Joksimović, oglašavanje i agitovanje za dolazak na paradu iznenadio je stanovnike gradskih naselja Erdoglija i 21. oktobar, koji su navikli da se na taj način u tom delu grada najavljuju cirkusi i fudbalske utakmice.

U pozivu sa razglasa u 21 čas, u delu Kragujevca pored kasarne i muzeja „21. oktobar“ na kraju se čuje: „Služimo Srbiji!“

Vojna parada na kojoj će biti predstavljena obučenost srpske armije i vojna tehnika, uz prisustvo državnoj i vojnog vrha Republike Srbije, biće održana u ponedeljak u 13 časova, a građani se pozivaju preko „lajavca“ da tamo budu u 12:30 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare