Požar ugašen, građani za N1 kažu – Staro zdanje u Aranđelovcu prepušteno nemaru

Vesti 23. mar 202211:18 > 12:5233 komentara
Podeli:

Požar koji je u utorak uveče izbio u kulturno-istorijskom spomeniku "Staro zdanje" u Aranđelovcu, ugašen je i, kako kažu vatrogasci za N1, nema opasnosti da bi on mogao ponovo da bukne. U požaru nije bilo povređenih, a ono što je ekipa N1 mogla da vidi i da čuje od građana Aranđelovca je da je ovo zdanje potpuno zapušteno, iako je u vlasništvu opštine od 2019. godine.

Svaki pogled na bilo koji deo ovog kulturno-istorijskog spomenika iz 19. veka otkriva u kakvom je katastrofalnom stanju, deo koji je sinoć izgoreo samo se „uklopio“ u tu sliku, kazao je reporter N1 koji je otišao na lice mesta.

Tako da, dodaje, logično pitanje o šteti nakon požara je – sasvim suvišno.

Zgrada je prepuštena nemaru i nebrizi. Ekipa N1 razgovarala je sa vatrogasnom ekipom, i oni su rekli da je požar zaustavljen oko 1 sat posle ponoći, a da je izgoreo deo krovne konstukcije na desnom krilu zgrade.

Nije bilo povređenih, a kako su rekli vatrogasci, ne postoji opasnost da će se vatra ponovo pojaviti. Dodali su i da će danas još neko vreme dežurati na tom mestu.

Izvor : N1

Građani Aranđelovca s kojima je razgovarao novinar N1 kažu da je ovaj objekat prepušten samom sebi, da nema nikakvog fizičkog obezbeđenja, da su vrata potpuno otvorena, svi ulazi takođe, da na prozorima nema nikakvih barijera, a zgradu može da koristi kako ko hoće.

Kaži i da je neverovatan nemar koji traje godina, iako zdanje pripada opštini od 2019. godine. Poslednjih šest meseci, bila je potpuno otvorena, rekli su građani.

Predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović nije želeo da za N1 ništa kaže, već je samo kratko prokomentarisao, prolazeći pored novinara: „Zar ne vidite da je požar podmetnut“.

Komentari

Vaš komentar