Požar progutao tržni centar – neki ostali bez ičega, strah stanara od širenja

Vesti 13. avg 202119:10 > 20:26 35 komentara

Požar u kineskom tržnog centru na Novom Beogradu, koji je izbio sinoć posle 20 časova, lokalizovan je nakon skoro deset sati.

Potresni prizori od jutros u kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu, u kojem je sinoć izbio veliki požar. Objekat od 4.000 metara kvadratnih potpuno je uništen, a vlasnici lokala i članovi njihovih porodica na svoju ruku ulazili su u objekat i pokušavali sami da ugase požar, kao i da spasu ono malo stvari koje su ostale neoštećene.

Povezane vesti:

U gašenju je učestvovalo 127 vatrogasaca-spasilaca sa više od 50 vozila.

Požar su tokom dana gasili i vatrogasci koji su tu proveli celu noć, a i oni koji imaju lokale u tom tržnom centru. Beogradski vatrogasci dugo nešto ovakvo nisu videli.

„Ovo je zahtevna akcija bila, veliki požar. Ja dugo radim ovaj posao i nisam u karijeri imao ovakav požar. Veliki je objekat, krov koji je bio pun robe otežavao nam je gašenje, ali napominjem, uspeli smo da lokalizujemo požar i da sprečimo njegovo širenje na drugi deo objekta“, rekao je vatrogasac Dragan Konjević.

Neki su ostali bez svega, a bilo je i onih koji su noć proveli u parku.

„Nema ništa, nema ništa, sve je nestalo. Koliko robe ne znam, puno robe ima, sve zapaljeno, nema. Imam samo kesu sa robom koju sam sačuvao“, priča jedan od vlasnika lokala.

Tokom noći, a i danas, stanari tog dela grada posmatrali su akciju gašenja i nadali se da se požar neće proširiti.

TANJUG/MIRJANA MITROVIĆ

„Niko nije spavao. U pola pet sam noćas legla jer sam gledala da li će sve da izgori, da li će preći na ovaj centar, da li će preći na ovo drveće. Nije bilo spavanja uopšte. Sinoć je vazduh bio bolji jer je stub dima išao vertikalno na gore“, rekla je stanarka Nataša Radulović.

Koliko je vazduh zagađen, trebalo bi da utvrde u Gradskom zavodu za javno zdravlje, nakon izlaska na teren, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Saglasan je da je u pitanju jedan od većih požara u poslednjih nekoliko godina, ali ne vidi nadležnost grada.

„Na kraju krajeva ovo nije bila gradska imovina, to je privatni tržni centar. Tamo je takva vrsta robe, imate plinske boce sa kojima se u ovoj zemlji ne rukuje kako treba. Nadam se, da neko kad ima poslovanje, da je osigurao svoju robu. Ukoliko su osigurali njima će ovo platiti osiguranje i to tako treba“, kaže Vesić.

Tokom intervencije, jedan vatrogasac lakše je povređen, a požar će se gasiti i narednih dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare