Lokalizovan požar u blizini pruge Beograd-Bar kod Kosjerića, saobraćaj u prekidu

Vesti 20. avg 202120:07 > 21:20 0 komentara
N1

Vatrogasci su lokalizovali požar u blizini železničke pruge Beograd-Bar, na deonici kod Kosjerića, a saobraćaj na toj deonici je večeras u prekidu, rečeno je u Infrastrukturi železnica Srbije i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U Infrastrukturi železnica Srbije su naveli da je u 15 časova počelo da gori rastinje u blizini pruge Lastara-Samari, a da je ta deonica, u međuvremenu, kratkotrajno bila otvorena za propuštanje vozova koji su čekali u Kosjeriću i Valjevu.

„Železnička infrastruktura nije oštećena, ali je iz preventivnih razloga saobraćaj na ovom delu pruge obustavljen“, naveli su iz tog preduzeća.

Dodali su i da su vatrogasne jedinice na licu mesta i da ne dozvoljavaju prolazak vozova.

Precizirali su da su u 18, na 30 minuta, uz saglasnost vatrogasnih sližbi, propuštena dva lokalna putnička voza da bi, potom, pruga ponovo bila zatvorena.

„U 19.50 ta deonica je, uz saglasnost vatrogasnih službi, ponovo otvorena za saobraćaj kako bi bili propušteni vozovi iz Bara za Beograd i iz Beograda za Užice“, naveli su iz tog preduzeća.

Dodali su i da su tada propušteni i po jedan lokalni putnički, kao i teretni voz, a nakon čega je pruga ponovo zatvorena za saobraćaj. U MUP-u su rekli da je na terenu 11 vatrogasaca sa tri vozila i da je požar večeras lokalizovan.

Dodali su da i od požara koji je zahvatio nisko rastinje nema ugroženih domaćinstava.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!