Povučena istražna mašina sa „Brestovačke kose“ kod Rekovca

Vesti 26. okt 202115:04 > 15:06 3 komentara
N1/Milan Nikić

Meštani Dragova kod Rekovca privremeno su odbranili lokalitet "Brestovačka kosa" od daljih rudarskih istražnih radnji, jer je kompanija "Balkan mining and minerals", posle višednevne građanske blokade povukla mašinu iz Levča.

„Danas je, posle višednevne blokade u selu Dragovo, u prepodnevnim časovima odvežena mašina sa lokacije na kojoj je bilo predviđeno da se izvede treća po redu bušotina u rekovačkoj opštini. Mi ćemo i dalje budno motriti na sve aktivnosti i eventualne neželjene goste, kako u Dragovu, tako u celom Levču. Ovo je naizgled mala pobeda, ali smo svesni protiv kakvog neprijatelja se borimo i spremni smo da i dalje pružamo otpor. Istovremeno će većina stanovnika Levča i južne Šumadije, privrednici i mnoga udruženja praviti pritisak na lokalnu vlast Rekovca da stopira i zabrani bilo kakva istraživanja litijuma, bora i pratećih metala na teritoriji ove šumadijske pitomine“, kaže za N1 Marica Živanović Poljo, predstavnica udruženja „Neko brine na Levač“.

N1/Milan Nikić

Dragovčani i ekološke organizacije iz Šumadije su od subote do utorka blokirale lokalitet „Brestovačka kosa“ od istraživanja rezervi litijuma i bora.

Podsetimo, meštani sela Dragovo u opštini Rekovac su u subotu blokirali prilaz ataru, koji poslednjih meseci obilaze rudarske istražne kompanije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare