Povlači se voda na jugu Srbije, zatvoren put Kruševac – Niš

Vesti 13. jan. 202109:121 komentar
Podeli:
Izvor: MUP Republike Srbije

Vanredna situacija zbog poplava na jugu Srbije je na snazi još u 12 lokalnih samoprava, zbog izlivanja Južne Morave zatvoren je put Kruševac-Niš, kod Đunisa, ali nadležni navode da se situacija normalizuje, objavila je Radio-televizija Srbije.

Probleme sa strujom i dalje ima oko jedan odsto potrošača, a među njima su većinom meštani sela u opštini Medveđa.

Načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić rekla je za RTS da se Nišava vratila u korito, voda se povukla iz dvorišta, ali da je još ima u podrumskim prostorijama u prigradskim naseljima.

Voda za piće u Pirotu je ispravna, dok ima problema u Beloj Palanci, rekla je Tončić i najavila da će u toku dana biti podeljeno 200 pari čizama najugroženijim građanima.

U Babušnici i Dimitrovgradu radi se na sanaciji terena, dok će opština Dimitrovgrad danas početi sa procenom štete, najavila je ona.

Zbog poplava na jugu iz svojih domova evakusano je 85 ljudi.

Ibar je u utorak uveče poplavio više kuća na obali u Kosovskoj Mitrovici, dok su porodice koje žive u blizini reke evakuisane.

U tom delu grada je preventivno isključena i struja, prenose mediji.

Ibar je ranije poplavio najmanje tridesetak kuća u selima Rudare i Grabovac kod Zvečana.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji ekipe na terenu procenjuju kolika je šteta, posle izlivanja Sitnice, Laba, Binačke Morave i Drenice.

Više od 3.000 ljudi u opštini Kosovska Kamenica „odsečeno je od sveta“ posle rušenja dva mosta u selima Ajnovce i Močare zbog nabujale Krive reke.

Komentari

Vaš komentar