Poverenica za ravnopravnost: Reklama PKS uvredljiva i seksistička

Vesti 22. apr. 202117:013 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je danas da je reklamna kampanja Privredne komore Srbije kojom se promovišu domaći proizvodi uvredljiva i seksistička.

Povezane vesti:

Po ko zna koji put, „originalnost i kreativnost“ svode žene na objekte koji se ni na koji način ne mogu dovesti u vezu sa proizvodima koji su prikazani, već predstavljaju vređanje
dostojanstva svih žena, navodi se u saopštenju Poverenice.

Nije potrebno biti stručan za rodnu ravnopravnost da bi se razumelo kako ovakvi sadržaji podržavaju i podstiču rodne stereotipe. Nije potrebna stručnost ni da bi se razumelo da se konkretnom reklamom šalje i neprimerena poruka o tome šta su pravi brendovi i proizvodi Srbije, ukazuje ona.

Poverenica Janković još jednom poziva sve kompanije i marketinške agencije da poštuju propise i uzdrže se od kreiranja sadržaja koji podstiču i produbljuju stereotipe.

Mogu se napraviti vrlo kreativne reklame koje promovišu izuzetne proizvode naše države, ali bez prikazivanja žene kao erotizovanog objekta, već uz poštovanje ravnopravnosti i upravo velike uloge žena u proizvodnji domaćih proizvoda, ističe se u saopštenju Poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Komentari

Vaš komentar