Poverenica za ravnopravnost: Priča se o otvaranju restorana, a šta je sa školom

Vesti 03. apr 202112:59 > 14:16 71 komentara
N1

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da je preuranjeno za predloge da u ugostiteljske objekte mogu da ulaze samo vakcinisani i da joj smeta to što je glavna stvar kako ćemo ući u restoran, a ne šta je sa školom.

Ona je za RTS rekla da treba pričati o tome kako da se deca što pre vrate u škole, kako da se dalje odvija sistem obrazovanja, jer je to mnogim roditeljima teško.

Povezane vesti:

„Onlajn nastava stvara mnogo rupa, to utiče na mentalno zdravlje (dece), izgubili su rutinu, radne navike, oni nisu u ravnopravnom položaju, nije škola samo sednemo i učimo“, kaže poverenica.

Dodala je da bi više volela da se priča „o realnim i ozbiljnijim stvarama, a ne da produbljujemo problem pričom o restoranima“.

Brankica Janković je istakla da je naslov koji svima treba taj „da vakcina radi“. Smatra da je vest koja je obeležila nedelju pomoć Srbije susedima, jer je pomoć bez obzira na veru, pol, naciju ili jezik „snažna poruka koja nam svima treba u ovom trenutku“.

Poverenica kaže da se daje previše prostora ljudima koji su nekompetentni da pričaju da vakcina ne radi. Smatra da su u redu afirmativne mere stimulacije.

Prema njenim rečima, najbitinije je da se nastavi poštovanje mera prevencije i snažniji proces vakcinacije, ali sa pravne tačke gledišta nije u redu uslovljavati građane da moraju da se vakcinišu da bi ostvarili neko svoje pravo.

Virusolozi treba da što više objasne građanima šta znači za naš organizam, bitno je da stručnjaci šalju kontinuiranu poruku o potrebi vakcinacije, smatra Brankica Janković.

Izvor: RTS

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare