Potvrđena presuda srpskim državljanima za ubistvo na Zakintosu

Vesti 18. jun 202214:03 33 komentara
N1

Petorica državljana Srbije i jednan britanski državljanin poreklom iz BiH, koji su optuženi da su na smrt pretukli američkog državljanina Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos u julu 2017, proglašeni su krivim na ponovljenom suđenju na drugostepenom sudu u Patri, prenosi grčki list Ekatimerini.

Pročitajte još:

Petorica optuženih proglašena su krivim za nanošenje telesne povrede sa smrtnim ishodom sa predoumišljajem, a jedan je proglašen krivim za smrtnu telesnu povredu. Sud je jednom okrivljenom izrekao kaznu od deset godina zatvora, četvoro okrivljenih na osam godina i drugom okrivljenom pet godina zatvora.

Branioci su rekli da su zadovoljni presudom.

Hristos Kaklamanis, advokat koji zastupa Hendersonovu porodicu, rekao je da će porodica „zatražiti, kada to postane izvodljivo, da Vrhovni sud poništi odluku“.

Do ponovnog suđenja u drugostepenom postupku došlo je pošto je tužilac uložio žalbu na prvu presudu koju je doneo sud u Patrasu 2018.

Srpski državljani su američkog turistu pretukli na smrt na Zakintosu u julu 2017. Napad je zabeležila sigurnosna kamera, a na snimku se vidi kako 22-godišnjeg Hendersona tuče grupa mladića ispred jednog bara.

Sudilo se devetorici optuženih napadača, a šestorica su proglašena krivim za smrtonosni napad, ali ne i za ubistvo. Tužilac je tada tvrdio da prvobitni krivični tretman slučaja nije bio srazmeran težini zločina i tražio je ponovno suđenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare