Potvrđena optužnica protiv direktora niškog Gerontološkog centra

Vesti 08. avg 202216:19 2 komentara
N1

Milan Stevanović (48), bivši direktor Gerontološkog centra u Nišu uskoro će se naći pred sudom jer je optužnica koju je protiv njega podnelo Više javno tužilaštvo, potvrđena.

Povezane vesti

Rešenjem Višeg suda u Nišu potvrđena je optužnica Višeg javnog tužilaštva u Nišu protiv okrivljenog zbog krivičnog dela teško delo protiv zdravlja ljudi iz člana 259. stav 2. u vezi člana 249 Krivičnog zakonika – saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Da će se Stevanović uskoro naći na optuženičkoj klupi potvrdio je i njegov branilac, advokat Goran Đorđević, piše „Nova.rs“.

„Dva puta sam podnosio prigovor na optužnicu, oba puta je usvojen, treći put nije pa je optužnica potvrđena. Očekujem da će suđenje biti zakazano u skorijem periodu“, kazao je Đorđević.

Tužilaštvo smatra da je Stevanović odgovoran za nepreduzimanje mera za sprečavanje širenja zaraze Covid 19 u ustanovi kojom je rukovodio, usled čega je preminuo 51 korisnik.

Optužnica protiv Stevanovića podignuta je još 7. oktobra 2020. godine godine ali je Viši sud ispitujući navode njegovih branilaca da je nepravilna, tri puta vraćao Višem javnom tužilaštvu na dopunu istrage. Razlog što je sud tri puta odbio da potvrdi optužni akt je bio stav da tužilaštvo nije dokazalo uzročno posledičnu vezu između Stevanovićevih radnji, odnosno njihovog propuštanja i nastupanja krivičnog dela za koje se tereti.

Opširnije na Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare