Potvrđena kazna doživotnog zatvora zbog ubistva devojke u Novom Sadu

Vesti 27. avg. 202112:311 komentar
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je kaznu doživotnog zatvora Dejanu Daboviću (30) iz Herceg Novog zbog ubistva bivše devojke Dušanke Jocović (25) u Novom Sadu, krajem 2019. godine, saopštio je novosadski Viši sud.

Dabović je osuđen na kaznu doživotnog zatvora za teško ubistvo, iz bezobzirne osvete, bivše devojke u Novom Sadu nakon što je sa njim raskinula dugogodišnju emotivnu vezu i za razbojništvo u kladionici koje je izvršio dan pre ubistva.

Povezane vesti:

Nakon što je sačekao bivšu devojku ispred zgrade u naselju Grbavica u Novom Sadu, Dabović ju je, nakon prepirke, izudarao šakama, a potom je više puta izbo nožem po rukama, vratu i grudima, od čega je umrla.

To je druga pravnosnažna presuda na doživotni zatvor u Srbiji.

Prvi je na doživotnu robiju osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče zbog otmice i zlostavljanja devojčice iz Niša.

Skupština Srbije je 2019. godine usvojila izmene zakona kojima je ponovo uvedena kazna doživotne robije za najteža krivična dela.

Izmenama je prethodila peticija koju je potpisalo 160.000 građana, a poznate su kao „Tijanin zakon“, jer je peticiju inicirala Fondacija „Tijana Jurić“, koja je osnovana u znak sećanja na devojčicu Tijanu Jurić koja je oteta, zlostavljana i ubijena.

Komentari

Vaš komentar