Potpisan ugovor o remontu motora aviona vredan 3,7 miliona evra

Vesti 19. feb 202115:44 4 komentara
Ministarstvo odbrane Srbije

Uprava za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, Jugoimport-SDPR i Remontni zavod Orao iz Bijeljine potpisali su danas ugovor o remontu motora Viper za avione Orao i Super Galeb vredan 3,7 miliona evra, a potpisivanju je prisustovao i ministar odbrane Nebojša Stefanović, saopštilo je to ministarstvo.

Stefanović je istakao da će ovaj remont omogućiti osposobljavanje dodatnog broja aviona tipa ORAO i G-4 za korišćenje u našem Ratnom vazduhoplovstvu, što je, kako je ocenio, u skladu i sa nastavkom projekta modernizacije vazduhoplovstva.

U saopštenju se ocenjuje i da je danas potpisan ugovor „jedan od najznačajnijih pojedinačnih ugovora“ koji Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije imaju sa nekom kompanijom namenske industrije iz Republike Srpske (RS).

„Na ovaj način se i praktično investira u preduzeće Orao, koje u ovom delu Evrope jedino može da sprovede remont ovakve vrste motora, a time istovremeno investiramo i u bratsku RS“, rekao je Stefanović.

Dodao je da je sa partnerima iz Republike Srpske danas bilo reči o organizovanju posete i drugim kompanijama u RS, i da je uveren da će sa ministrom i sa drugim kolegama iz RS „veoma brzo nastaviti najsnažniju moguću saradnju“.

Potpisivanju je prisustvovao i ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare