Potpisan ugovor o adaptaciji vrtića u četiri beogradske opštine, 500 novih mesta

Vesti 09. jun. 202117:171 komentar
Podeli:
Izvor: N1

U okviru projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, u Beogradu je potpisan ugovor o adaptaciji i opremanju vrtića u opštinama Vračar, Zemun, Stari grad i Obrenovac čime će biti obezbeđeno 500 novih mesta za smeštaj dece.

Ugovor sa predstavnicima predškolskih ustanova „Vračar“, „Dr Sima Milošević“, „Dečji dani“ i „Perka Vićentijević“ potpisali su ministar prosvete Branko Ružić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i nacionalni direktor „Novak Đoković fondacije“ Maja Kremić.

Navodeći da će kroz projekat biti obezbeđeno 11.000 novih mesta u vrtićima širom Srbije, ministar je rekao da su obezbeđena sredstva i za izgradnju novih vrtića u Beogradu.

„Ovo je samo početak saradnje ministarstva i ‘Novak Đoković fondacije’ na adaptaciji i prenameni postojećih prostora u više gradova i opština, čime se obezbeđuje novih 100 soba za vaspitne grupe i uslovi da se 2.500 dece po prvi put uključi u program predškolskog vaspitanja i obrazovanja“, naveo je Ružić, a prenelo Ministarstvo prosvete.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da će kroz projekat u Beogradu biti uređeno 55 prostorija u predškolskim ustanovama u Obrenovcu, Zemunu, Starom gradu, Vračaru, Voždovcu, Čukarici, Novom Beogradu i Grockoj.

„Između sedam i osam miliona evra biće izdvojeno za uređenje, adaptaciju i opremanje vrtićkih prostorija u Beogradu“, naveo je gradonačelnik.

Do sada su kroz projekat izgrađena tri nova objekta za smeštaj 250 dece u Doljevcu, Žitorađi i Sremskoj Mitrovic, izabrani su izvođači radova za objekte u Loznici, Merošini i Kruševcu čime će se otvoriti novih 510 mesta dok će do kraja godine početi radovi na izgradnji i ili dogradnji objekata u Prokuplju, Vladičinom Hanu, Tutinu, Smederevu i Šidu.

Komentari

Vaš komentar