Pošta Srbije upozorava na lažnu nagradnu igru

Vesti 24. avg 202209:45 2 komentara
N1

Pošta Srbije saopštila je da je došlo do novog pokušaja zloupotrebe logotipa i imena Pošte Srbije kojim se korisnici posredstvom društvenih mreža, obaveštavaju o nagradnoj igri koju navodno organizuje Pošta, te da ukoliko odgovore na četiri pitanja imaju mogućnost da osvoje nagradu u vrednosti od 30.000 dinara.

Povezane vesti:

Nakon navodnog osvajanja nagrade, dalje se traži i da o istoj obaveste 20 prijatelja ili nekoliko grupa, da upišu adresu i kompletiraju registraciju.

Iz Pošte poručuju da je u pitanju prevara, a građanima savetuju da budu oprezni, da ne otvaraju linkove i da ne upisuju svoje podatke, kao i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih.

Za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima ukoliko imaju bilo kakve nedoumice, dostupna je stranica Onlajn bezbednost na korporativnom sajtu Pošte Srbije, kao i Kontakt centar Pošte Srbije na brojevima telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od osam do 20 časova i subotom i nedeljom od osam do 15 časova.

Slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT Republike Srbije – Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare