Posrednici EP u Beogradu „sagledavaju stanje“, poslednja poseta pred izbore

Vesti 27. jan 202219:32 > 22:4010 komentara
Podeli:

U Beogradu su posrednici Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu i u četvrtak su imali sastanke sa predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem i šefovima poslaničkih grupa u Skupštini. U petak će imati sastanke sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, kao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ovo je inače poslednja poseta posrednika pred izbore u aprilu i oni žele da naprave presek onoga šta je učinjeno. A današnji raspored bio im je gust. I dok opozicija tvrdi da su pomaci ograničeni, vlast navodi da je učinjen ogroman korak.

Nakon jednog od sastanaka, novinarima se obratio poslanik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević, koji je rekao da je posrednike zanimalo kojim se tempom ispunjavaju odredbe koje se nalaze u sporazumu postignutom u međstranačkom dijalogu.

PROČITAJTE I:

Milićević napominje da je napravljen ogroman pomak i dodaje da su važne stvari što je formiran proiširen sastav Republičke izborne komisije, kao i Privremeno nadzorno telo za praćenje medija.

„Ako govorimo o čitavom procesu, 85 hiljada posmatrača će imati opozicija kada sagledate sva biračka mesta, kojih je 8500“, rekao je Milićević.

Posrednici Evropskog parlamenta razgovarali su i sa liderima Dveri i Dosta je bilo, Boškom Obradovićem i Sašom Radulovićem.

Očekujem da ćemo moći da zaštitimo izborni proces na sam dan izbora, ali ono što sam ja istakao u razgovoru je medijska situacija – tu se najmanje vide pomaci i to je ono što zabrinjava, naveo je Obradović.

Drugog dana posete evroparlamentarci će razgovarati sa vanparlamentarnom opozicijom, a među njima niko neće biti iz redova SSP. Dragan Đilas, lider te stranke je javno izneo šta misli o posrednicima i o onome što je učinjeno i kaže da „zbog toga nisu ni pozvani na ove razgovore“.

Rezultate posete evroposlanici sumiraće na konferenciji za novinare u subotu.

Komentari

Vaš komentar