Posle Vučića i Vesić mora da plati Obradoviću jer ga je nazivao fašistom

Vesti 29. jan 202114:48 > 17:30 13 komentara
Boško Obradović
N1

Prvi osnovni sud u Beogradu usvojio je tužbeni zahtev Boška Obradovića protiv Gorana Vesića i doneo presudu kojom se Vesić kažnjava sa 300.000 dinara zbog povrede časti i ugleda predsednika Srpskog pokreta Dveri koga je u više navrata označio kao fašistu, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Konkretno, Obradović je tužbu podneo zbog Vesićevih izjava od 12. marta 2019. godine u Nacionalnom dnevniku TV PINK i 19. marta 2019. u emisiji „Novo jutro“ takođe na TV PINK u kojima ga je nazvao fašistom. Pre ove presude, iz istog razloga, Prvi osnovni sud kaznio je i predsednika SNS Aleksandra Vučića, dok je Viši sud u Beogradu kaznio dnevni list Informer.

Ovim povodom Boško Obradović je dao sledeću izjavu: „Još pre dve godine počeo sam da tužim svakog predstavnika vlasti koji Dveri i mene lično nazove fašistima, i tek nedavno počele su da stižu sudske presude koje predstavljaju veliko zadovoljenje pravde za mene lično, moju porodicu i sve saborce u Srpskom pokretu Dveri. Ovo su male pravne pobede na dugom putu borbe za nezavisno pravosuđe koje se ne libi da sudi predstavnicima izvršne vlasti kada krše Ustav i zakone. Ne samo da nismo fašisti već smo, kao i čitav naš narod, osvedočeni antifašisti i ovakve negativne etikete vladajućeg režima smatramo najvećom mogućom uvredom i specijalnim ratom protiv nas sa ciljem političke diskreditacije i izopštavanja iz političke utakmice“.

„To, međutim, nije prošlo i sada imamo i sudski dokaz da su sve to bile laži Vučića, Vesića i njihovih režimskih medija. Međutim, o ovoj presudi Nacionalni dnevnik TV PINK večeras neće javiti i na taj način oni gledaoci koji su imali priliku da čuju Vesićeve neistine o Dverima sada neće imati priliku da saznaju da je i Vesić, poput Vučića, postao sudski dokazan lažov. Puna pravda bi bila da ova vest o sudskoj kazni Gorana Vesića kao najbolja vrsta demantija bude objavljena na istom mestu na kome i prvobitna informacije“, prenosi Infoslužba Dveri reči Obradovića koji dodaje:

„Ovako, posle dve godine od izrečenog, i pošto će svi režimski mediji ponovo prećutati ovu vest kao i kada je Vučić nedavno kažnjen od strane istog suda, medijski domet u cilju ispravljanja jedne velike laži nije veliki, ali je velika moralna satisfakcija za sve pretrpljene povrede ugleda i časti“.

On se zahvalio advokatskom timu na čelu sa Vladimirom Todorićem na još jednoj uspešnoj odbrani pred sudom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare