Posle udesa i protesta, Niš na prometnim saobraćajnicama dobija ograde i kamere

Vesti 15. jan 202111:20 > 11:23 11 komentara
TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Savet za bezbednost saobraćaja Niša odlučio je da se na više lokacija u gradu postave zaštitne pešačke ograde i da se u Knjaževačkoj ulici postave razdelna ostrva po sredini kolovoza, saopšteno je na gradskom sajtu.

U saopštenju se navodi da je Savet izdao nalog nadležnim službama za izradu „projektno-tehničkog zadatka“ za postavljanje nadzornih kamera.

Najavljeno je da će se Savet ubuduće sastajati jednom mesečno kako bi pratio i analizirao stanje bezbednosti saobraćaja na ulicama Niša.

Povezano:

U saopštenju je takođe navedeno da je Policijska uprava u Nišu odgovorila na pismo gradonačelnice Dragane Sotirovski u kome je zatražila da policija navede šta je to što je Saobraćajnoj policiji potrebno od opreme i koje su to „crne tačke“ u gradu koje treba urediti s ciljem unapredjenja stanja bezbednosti saobraćaja.

Policijska uprava u Nišu, rečeno je, predlaže postavljanje zaštitnih pešačkih ograda na gradskim saobraćajnicama gde je moguće razviti veće brzine na ulicama bulevarskog tipa, kao i kamera za merenje brzine.

U Nišu su ovih dana pojačane saobraćajne kontrole i preduzete su mere za unapredjenje bezbednosti saobraćaja, a povod je saobraćajna nesreća na Bulevaru Medijana u kojoj su poginula dva pešaka – Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

Građani Niša su zbog tog udesa koji je izazvao vozač „audija“ Nemanja S. (19) protestovale do sada tri puta, a novi protest ne mestu nesreće najavljen je za subotu 16. januara u 15 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare