Posle razgovora s gradonačelnikom, prekinuta blokada puta Kragujevac-Trmbas

Vesti 10. maj 202111:30 4 komentara
Milan Nikić

Stanovnici Bresničke ulice u Kragujevcu prekinuli su blokadu puta Kragujevac-Trmbas, posle razgovora koji su njihovi predstavnici vodili u nedelju sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem.

„Razgovarali smo juče sa gradonačelnikom Kragujevca i dobili čvrsta uveravanja da se projekat uređenja infrastrukture Bresničke ulice nastavlja prema projektu. Danas nećemo blokirati put Kragujevac- Trmbas“, rekao je za N1 Nenad Prodanović, stanovnik Bresničke ulice.

Pročitajte i:

Meštani kragujevačkog naselja Bresnica su prošle nedelje tri dana protestovali i na jedan sat blokirali Ulicu Užičke republike, jer su nezadovoljni zanemarivanjem rešavanja komunalne infrastrukture od strane kragujevačke lokalne samouprave, koja im u svim sazivima poslednjih decenija obećava asfalt, kišnu i fekalnu kanalizaciju. Oni su pre vikend-pregovora sa lokalnom samoupravom najavili da će danas blokada puta trajati dva sata, sa mogućnošću da naredne nedelje bude blokiran most u Bresnici, što bi izazvalo kolaps saobraćaja u Bresnici i ostalim naseljima koja gravitiraju Trmbasu.

U Bresničkoj ulici živi 400 stanovnika, udaljena je tri kilometra od centra Kragujevca, dugačka je oko 800 metara, a u delu ulice urađena je samo kanalizacija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare