Poslanik SNS veruje inspektoru koji je otkrio Jovanjicu i – završio u tabloidu

Vesti 27. okt. 202119:23 > 19:477 komentara
Podeli:

Koliko slobodno pojedinac u Srbiji danas može da govori? To ilustruje i slučaj poslanika SNS Bratislava Jugovića. On je u programu TV Hepi stao u odbranu inspektora Slobodana Milenkovića, jednog od glavnih aktera u otkrivanju slučaja Jovanjica. Nakon gostovanja, tabloidi su se zainteresovali za njega – na njima uobičajen način.

O inspektoru Slobodanu Milenkoviću, koji je razotkrio slučaj Jovanjica i uhapsio Predraga Koluviju na televiziji Hepi govorio je poslanik Srpske napredne stranke.

„Ja ne mislim da je policajac Slobodan Milenković koji je izgubio prst jureći kriminalce, koji je toliko droge sklonio sa ulice, da je on prljav policajac. Dakle, ovako na prvu, kao građanin. On je predstavnik jedne institucije, a ja želim da verujem više instituciji nego okrivljenom. I mislim da niko od predstavnika institucija nije tražio da se u slučaj upetlja Andrej Vučić“, rekao je tada Bratislav Jugović.

Povezano:

Cenu ovih reči naplatio je tabloid Objektiv. „Uzrok i posledica“ – na Tviteru je napisao Zlatko Minić, ilustrujući svoj stav i naslovnicom Objektiva, na kojoj tabloid piše o incidentu u kom je Jugović, kako oni tvrde, učestovao. A Objektiv je inače objavio da je Jugović 2005, dok je volontirao u jednom vrtiću u Čačku, nokautirao vaspitačicu, a decu na spavanju polivao hladnom vodom.

Lider Pokretna slobodnih građana Pavle Grbović navodi da je u pitanju „pokazna vežba“ kako će proći svako ko se usudi da misli, a kamoli kaže nešto drugačije.

Jugović, inače, kaže da pisanje lista Objektiv nije rezultat njegovih stavova o aktuelnim temama, već njegovog „odnosa prema jednom od saradnika Belivukove grupe koji se, nažalost, još nalazi na slobodi“.

„Što se tiče brutalnih laži koje su objavljene u listu Objektiv, napominjem da se u predškolskoj ustanovi protiv mene nikada nije vodio disciplinski postupak i da sam u kolektivu u kojem dominiraju žene jednoglasno izabran za predsednika sindikata. Sve ostalo će biti tema na sudu. Institucije neka rade svoj posao, a tabloidi svoj“, naveo je Jugović.

Rekao je i da ga je predsednik stranke Aleksandar Vučić nije kritikovao kad je za Grbovića javno rekao da je talentovan političar, no dodao je da ga je Grbović demantovao savezom sa Draganom Đilasom.

Komentari

Vaš komentar