Poslanik SNS: Rio Tinto je loš, pre nego što se neko usudi da me napadne čekićem

Vesti 29. nov 202120:37 45 komentara
N1/arhiva

Poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Bratislav Jugović napisao je na svom Fejsbuk profilu da je nedavno usvojeni Zakon o referendumu dobar. On je, međutim, suprotno stavu Aleksandra Vučića i vrha stranke, naveo da je "Rio Tinto" loš i pozvao odbornike iz Loznice, "koji su postupali neodgovorno", da podnesu ostavke.

Bratislav Jugović bio jedan od ukupno dvoje poslanika naprednjaka koji se protivili usvajanju Zakona o vodama, koji je potom povučen iz procedure, podseća Nova.rs.

Povezane vesti:

On je verovatno i jedini član SNS koji je javno pružio podršku inspektoru Slobodanu Milenkoviću Senti, koji je bio na udaru režimskih medija zbog otkrivanja slučaja Jovanjica. Zbog ove podrške Jugović se i sam našao na meti tabloida.

Sada, međutim, suprotno stavu vrha države i stranke kritikuje i Rio Tinto, usput pominjući i čekić.

„Zakon o referendumu je dobar, a Rio Tinto je loš. Pre nego što se neko usudi da me napadne čekićem, napominjem da su i odbornici iz Loznice postupali neodgovorno. Ostavke odmah“, napisao je Jugović na Fejsbuku.

Inače, kasno sinoć odbornici Skupštine Loznice otkazali su sednicu na kojoj je trebalo da raspravljaju o inicijativi građana da se iz Prostornog plana tog grada izuzme Prostorni plan posebne namene rudnika jadarita.

Uprkos tome, protest podrške peticiji protiv Rio Tinta održan je kako je i predviđeno. Građani su poručili da ne žele Rio Tinto u svom gradu, zatražili podršku od SPC, a pozdravili su i oslobađanje Dragana Milovanovića Crnog, Šapčanina uhapšenog u subotu nakon blokade.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare