Poslanik SNS: Ne verujem premijerki oko Rio Tinta, zašto nas gnjavi

Vesti 19. jan 202219:56 7 komentara
N1/arhiva

"Nikom zdrave pameti nije jasno zašto predsednica Vlade gnjavi. Litijum je tema svih tema, građani Srbije nikome plaćati odštetu, već će biti formirani anketni odbori i preispitaće se odgovornost svih koji su u ovome učestvovali u poslednjih 15 godina", kaže poslanik SNS Bratislav Jugović.

Povezane vesti:

Komentarišući izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da će Vlada uskoro raskinuti ugovor sa kompanijom Rio Tinto, Jugović je za „Nova.rs“ rekao da ne veruje šefici srpske vlade.

„Verujem članstvu i pristalicama SNS. Ogromna većina nas je za to da se zakonom zabrani eksploatacija litijuma. Ovaj problem može da se reši odmah, ako je Vlada Republike Srbije predlagač. Nikome zdrave pameti nije jasno zašto predsednica Vlade gnjavi. Litijum je tema svih tema“, navodi on i dodaje da građani Srbije nikome neće plaćati odštetu ukoliko dođe do raskida ugovora.

„Formiraće se anketni odbori i oni će prispitati odgovornost svih koji su u ovome učestvovali u poslednjih 15 godina. Više je nas kojima je Srbija majka, nego pojedinaca kojima je Srbija rezervna država. Ovaj problem ćemo kao narod rešiti najkasnije u martu. U prvoj nedelji marta, na početku redovnog zasedanja, uputiću predlog Zakona o zabrani eksploatacije litijuma i tražiću podršku da se stavi na dnevni red“, zaključio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare