Umesto o izveštaju EK, poslanici opet o Vučiću i opoziciji

Vesti 29. dec 202012:16
Podeli:
Skupština Srbije
Izvor: N1

Skupština Srbije nastavila je sednicu raspravom o predlogu zaključka o izveštaju Evropske komisije o Srbiji za 2020. godinu, a poslanici vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) su, umesto o tom dokumentu, uglavnom pričali o opoziciji, posebno o Draganu Đilasu, i hvalili politiku svog lidera Aleksandra Vučića.

Veroljub Arsić, koji se prvi javio za reč rekao je da od 2000. do 2012. godine tadašnja vlast nije uspela da otvori nijedno pregovaračko poglavlje sa EU i da „razume njihove frustracije“ sad.

„Odredili su svoj stranački i lični finansijski interes da im bude važniji od članstva Srbije u EU. E, takav je Đilas, takav je bivši režim“, konstatovao je Arsić u šesnaestominutnom izlaganju.

Pohvale Vučiću davali su poslanici SNS Zoran Tomić i Adam Šukalo, koji su ponavljali teze o najmanjem padu brutodomaćeg proizvoda, niskoj inflaciji, Srbiji kao šampionu u privlačenju stranih direktnih investicija, mirotvorcu u regionu.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije, koalicionog partnera SNS, Muamer Bačević, istakao je da se u izveštaju Evropske komisije ukazuje da su nacionalne manjine nedovoljno zastupljene u državnoj upravi i da je cilj njegove stranke da se to promeni.

Država to može rešiti i nadam se da tu postoji ozbiljan plan, ocenio je on i dodao da je potrebna veća zastupljenost nacionalnih manjina u pravosuđu, posebno na Sandžaku.

Komentari

Vaš komentar