Poslanici pitali o kriminalu, zdravstvu, razvoju sela, Kosovu i opoziciji

Vesti 07. dec 202111:40 1 komentar
FoNet/Aleksandar Barda

Poslanici Skupštine Srbije iskoristili su na početku sednice pravo da od nadležnih zatraže obavštenje ili objašnjenje, a teme su bile kriminal, zdravstvo, razvoj ruralnih područja, Kosovo i opozicija.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović izneo je u skupštini niz ozbiljnih optužbi na račun policije i tužilaštva koji, prema njegovim rečima, „podržavaju ubicu i kriminalca“ koji je učestvovao u ubistvu novinara Edina Hamidovića u Novom Pazaru.

Fehratović je rekao da je posle prethodnog skupštinskog govora kada je pričao o potrebi borbe protiv kriminala, on dobio ozbiljne pretnje od „vođa narko kartela“, da je policija u Novom Pazaru reagovala, uz opstrukciju policije Sjenice, da je čovek koji mu je pretio uhapšen, ali i ubrzo pušten.

Poslanik je pročitao izjavu koju je ta osoba dala u policiji u kojoj ga vređa i preti i zatražio reakciju nadležnih.

Poslanica SVM Emeše Uri pitala je ministarstvo zdravlja o planu organizacije mreže zdravstvenih ustanova medicine rada i stomatoloških službi.

Ona je rekla da bi trebalo pojačati službu medicine rada kako bi država imala uvid u zdravstveno stanje zaposlenih.

Kada je reč o stomatološkim uslugama za odraslo stanovništvo, Uri je istakla da Srbija ima 93 stomatologa na 100.000 stanovnika, ali da dve trećine rade u privatnoj praksi, pa je predložila da se razmisli o većem broju zubara u domovima zdravlja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare