Poslanici o navijačima i skandiranju Ratku Mladiću i Naseru Oriću

Vesti 19. okt 202115:50 0 komentara
N1

U Skupštini Srbije pre podne vodila se polemika o skandiranjima ratnim zločincima na sportskim dešavanjima, ko je za to odgovoran i ko bi trebalo da reaguje, a poslanici su odbili predlog Enisa Imamovića iz SDA Sandžaka da stave na dnevni red rezoluciju o Srebrenici.

Imamović je tom prilikom između ostalog rekao da se rukometni klub iz Novog Pazara povukao iz lige Srbije jer nisu preduzete nikakve mere protiv odgovornih za rasističke slogane i isticanje plakata ratnih zločinaca od pristalica Crvene zvezde.

„Državni vrh negira genocid i promoviše ratne zločince“

On je postavio postavio pitanje šta čekaju „ostali sportski klubovi iz Sandžaka“ i ocenio da je ovo ponašanje rezultat ohrabrenja jer „državni vrh negira genocid i promoviše ratne zločine“.

Poslanik SPS Djordje Milićević rekao je tri sata kasnije da se svaki trenutak u skupštini koristi za podrivanja i podele unutar Srbije, da poslanici sada govore o skandiranju zločincima, a da je on bio prisutan pre dve godine kad se u Novom Pazaru skandiralo Naseru Oriću i niko nije reagovao.

Povezane vesti:

Samir Tandir iz Stranke pravde i pomirenja rekao je da njegova stranka osuđuje skandiranja bilo kom osudjenom ratnom zločincu.

„Vaša stranka je na vlasti u Novom Pazaru, a predstavnici lokalne vlasti sede u UO klubova i njihovih sponzora, pa vidite ima li tamo vaših predstavnika, zašto niste reagovali“, obratio se Tandir socijalisti.

„Mi iz SPS osudjujemo svako skandiranje, ali organizatori utakmice moraju da daju konačan stav. Ovde je pitanje je l’ vi podržavate ovu rezoluciju o Srebrenici ili ne, ja kažem da je sramna i licemerna i da je nas 250 potpisalo zakletvu da ćemo poštovati Ustav, a ovim ne poštujemo“, rekao je Milićević.

Tandir mu je opet odgovorio da socijalisti treba da se obrate svojim koalicionim partnerima, umesto što sede u novopazarskoj vlasti, a „u skupštini ovakvim govorima ubiraju poene“.

Vulin: Policija nema uticaj na odvijanje sportske priredbe

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je pred pauzu u zasedanju da je policija dužna da posluša delegate, da isprazni tribinu ili nešto slično, ali da nema uticaj na to kako će se neka sportska priredba odvijati i da li će biti prekinuta.

Poslanici danas razmatraju pet međunarodnih sporazuma, ali predsedavajući Stefan Krkobabić nije upozorio govornike da se vrate dnevnom redu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!