Poslanici Narodne skupštine izabrali 10 sudija

Vesti 14. okt 202119:13 3 komentara
Fonet/Aleksandar Barda

Poslanici Skupština Srbije izabrali su deset sudija za sudove u Novom Sadu, Surdulici, Beogradu, Zaječaru, Pančevu i Kragujevcu, od 17 kandidata koje je predložio Visoki savet sudstva.

Za sudije Osnovnog suda u Novom Sadu izabrani su Mirna Vujičić Bursać, Marko Petrović, Jelena Obrenov i Miloš Sekulić.

Valentina Cvetković i Sunčica Cvetković izabrane su za sudije Osnovnog suda u Surdulici.

Za sudiju Prekršajnog suda u Beogradu izabrana je Aleksandra Šućur, Prekršajnog suda u Zaječaru Gabriola Ivanov i Maja Šormaz za sudiju Prekršajnog suda u Pančevu.

Za sudiju Privrednog suda u Kragujevcu izabran je Ilija Đorović.

Skupština Srbije za sudije nije izabrala sedam kandidata čiji su predlog za izbor juče osporili poslanci poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Dejan Kesar i Uglješa Mrdić.

Kesar je osporio predlog za izbor pet kandidata za sudije koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a Mrdić još dva kandidata “zato što ne ispunjavaju osnovne bezbednosne kriterijume”.

Kesar je osporio izbor tužilačkog pomoćnika u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu Jelene Srdanović, koja je predložena za sudiju Osnovnog suda u Loznici, sudijskog pomoćnika u Osnovnom sudu u Požarevcu Svetlane Jović, koja je predložena za sudiju Osnovnog suda u Majdanpeku i sudijskog pomoćnika u Prekršajnom sudu u Beogradu Minu Borota Ristić, koja je predložena za sudiju u tom sudu.

Kesar je osporio i izbor sudijskog pomoćnika u Prekršajnom sudu u Zaječaru Milijane Jovnaš, koja je predložena za sudiju u tom sudu, kao i sudijskog pomoćnika u Prekršajnom apelacionom sudu Nataše Rubežić, koja je predložena za sudiju u Prekršajnom sudu u Kraljevu.

Mrdić je osporio izbor za sudije korisnica početne obuke na Pravosudnoj akademiji Nine Atanacković Sulomar, koja je predložena za sudiju Osnovnog suda u Senti, i Milane Petrović, koja je predložena za sudiju Prekršajnog suda u Bačkoj Palanci.

Poslanici su usvojili i zaključke nadležnih odbora Skupštine Srbije povodom razmatranja izveštaja o radu Komisije za zaštitu konkurencije, Fiskalnog saveta, Agencije za energetiku i Državne revizorske institucije za 2020. godinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare