Poslanice Narodne stranke pokrenule inicijativu za održavanje skupa o femicidu

Vesti 29. sep 202212:54 0 komentara
Shutterstock

Sanda Rašković Ivić i Slavica Radovanović, poslanice Narodne stranke u Skupštini Srbije, pokrenule su, povodom učestalih ubistava žena, inicijativu za održavanje skupa o femicidu, pošto su od početka godine u Srbiji nastradale 33 žene.

„Budući da je ovo nadstranačko pitanje, smatramo da bi oko ove teme trebalo da se okupe poslanice i poslanici iz svih poslaničkih klubova Narodne skupštine, kao i predstavnici nadležnih institucija i nevladinog sektora koji se ovom temom bavi“, navele su Rašković Ivić i Radovanović, u dopisu koji su poslale predsedniku Skupštine Vladimiru Orliću i svim poslaničkim grupama.

Pročitajte još

Poslanice Narodne stranke su navele da bi panel o femicidu trebalo da bude održan u prostorijama Skupštine Srbije u drugoj polovini novembra, kada će početi Dani aktivizma protiv nasilja u porodici.

„Učestalost i surovost ubijanja žena u Srbiji nameće potrebu da se o ovom ozbiljnom problemu kontinuirano razgovara s ciljem iznalaženja novih rešenja i poboljšanja dosadašnjih“, navele su poslanice Narodne stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!