Posečena dva hektara šume na Bežanijskoj kosi, gradi se odbojkaški centar

Vesti 06. apr. 202219:23 > 19:2552 komentara
Podeli:
Izvor: N1/Ilustracija

Pre nekoliko dana na Bežanijskoj kosi, nadomak Studentskog grada, posečeno je skoro dva hektara šume kako bi se sagradio odbojkaški centar.

Stanari tog dela grada okupili su se kako bi sprečili uništavanje šuma, jer tvrde da je to urađemo na još nekoliko lokacija.

Izvor : N1

„Mi smo prolazili ovuda i videli da se ovo dogodilo. Načuli smo da se ovo sprema, ali nismo znali da će da bude ovako. Na još tri lokacije je isečeno po skoro hektar šuma, poslednji put da bi se napravilo groblje za kućne ljubimce. Ova šuma je devedesetih isto tako bila uništena i sama se obnovila i sada evo ponovo. Ovde je planirano da se rade neki tereni za odbojku, to je državni projekat. Mi nemamo ništa protiv razvoja odbojke, ali zašto baš šumu da nam iseku. Mi ćemo nastaviti da se borimo, da barem ono što je posečeno bude zasađeno na nekom drugom mestu, ima toliko praznih parcela“, rekao je za N1 jedan od stanara Bežanijske kose Vladimir Marković.

Njihov plan je da se okupe u što većem broju i spreče dalju seču šume. Takođe, da traže od nadležnih da se posade nova stabla.

Komentari

Vaš komentar