Poruka poslata školama o bombama izgleda kao poruka napadača iz Perma

Vesti 17. maj 202218:598 komentara
Podeli:
Izvor: N1/Ilustracija

Sadržaj poruke koje su dobijale osnovne i nekoliko srednjih škola u Beogradu, u vezi sa postavljanjem bombe, nalik je poruci koju je, kako su tada pisali ruski mediji, objavio Timur Bekmansurov uoči napada na univerzitet u ruskom Permu.

„Čudan osećaj smirenosti, kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvek. Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osećaj da je sve oko sebe san ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih“, stoji, između ostalog, u imejlu sa pretnjom bombom koji je poslat školama.

U Beogradu već danima stižu dojave o bombama u osnovnim i srednjim školama, mostovima, tržnim centrima, aerodromu „Nikola Tesla“, tržnim centrima…

Podsećamo, osamnaestogodišnji Timur Bekmansurov ušao je u kamp univerziteta u Permu i počeo da puca po ljudima koje je zatekao. Osam osoba je ubijeno, a 19 je ranjeno.

Ruski mediji su tada pisali da je on napad najavio na društvenim mrežama, gde je ostavio i poruku:

„I hate myself, but I want to hurt everyone who gets in my way. The ringing became even stronger, as if my head was squeezed in a vice. The feeling that everything around is just a dream does not leave. You will not be saved by the ban on weapons, you will be killed by cars, bombs, knives, everything that comes to hand. Such garbage as I will destroy everything around“, napisao je Bekmansurov.

Poređenjem tekstova poruke napadača iz Perma i poruke koju su dobile škole, a koje su objavili mediji, može se zaključiti da je reč o prevedenom tekstu.

Komentari

Vaš komentar