Porfirije: Spasovdanska litija najbrojniji molitveni skup u istoriji Beograda

Vesti 12. jun. 202115:5618 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Patrijarh srpski Porfirije rekao je da će Spasovdanska litija, koja je okupila više desetina hiljada vernika, ostati upamćena kao "najbrojniji molitveni i svakako jedan od najdostojanstvenijih skupova ikada održanih na ulicama" Beograda.

„Naš narod je tako brojnim učešćem u ovoj isključivo molitvenoj proslavi još jedanput iskazao svoju vernost i ljubav prema Srpskoj pravoslavoj crkvi i prema svom glavnom gradu“, poručio je patrijarh Porfirije, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Povezane vesti

U saopštenju iz Patrijaršije ističe se da je poglavar SPC zahvalio svim Beograđanima, a posebno učesnicima litije, povodom Spasovdana, gradske slave.

„Duhovni vođa vascelog našeg pravoslavnog naroda posebno zahvaljuje svim gradskim službama predvođenim gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i njegovim saradnicima, Vojsci Srbije, policiji, medijima i svima koji su doprineli da ovogodišnja proslava Vaznesenja Gospodnjeg ostane svima u najlepšem sećanju“, navodi se u saopštenju SPC.

Spasovdanska litija održana je u četvrtak, 10 juna, povodom slave Beograda – Spasovdana, a predvodio je patrijarh srpski Porfirije.

Komentari

Vaš komentar