Porfirije: Oni koji su došli na krilima Amfilohija, izneverili su poverenje

Vesti 20. jun 202118:58 124 komentara
Tanjug/ Jadranka Ilić

Oni koji su na krilima mitropolita Amfilohija došli na mesto da grade mostove, otupe oštrice i zbliže ljude, nezavisno od toga ko kom narodu pripada i na koji način se moli Bogu, izneverili su njegovo poverenje, a samim tim i blagodat Božiju i stavili se u službu sila ovoga sveta koje postoje samo na polarizacijama, rekao je patrijarh Porfirije.

Patrijarh je služio svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi Svete Trojice u Sremčici.

Povezane vesti:

„Mi podržavamo da svaki narod ima svoju državu i u tome vidimo blagoslov, izraz slobode i mogućnost da svako razvija svoj poseban specifičan dar, da ga umnožava, da kroz taj dar bude prepoznatljiv drugome, da daruje sebe drugome i da prima u svoje naručje drugoga“, preneo je TV Hram.

Govoreći koliko je definisanje zločina pogrešno, patrijarh je istakao da nikada nije ni pomislio da kaže kako se zove to što su zločinci učinili nevinim žrtvama, jer zna da definicije ne govore o suštini onoga što se tu desilo, o strašnoj manifestaciji zla i o užasnoj potrebi svakoga čoveka da se kaje, da traži oproštaj i da prašta.

„Nikada ni na jednom mestu, zajedno sa mitropolitom Amfilohijem, zajedno sa mnogim sveštenicima i vernim narodom iz Crne Gore, to nismo činili, zato što znamo da je jezik dat da prodremo do srca jedni drugih. Apostoli na Duhove govore na jednom jeziku, a svi ih razumeju na svom jeziku, jer oni govore jezikom ljubavi, jezikom Duha Svetoga, jezikom praštanja, a ne jezikom koji diže Kineske, Berlinske i sve druge zidove među braćom“, kazao je patrijarh.

Neka Gospod umudri nemudre da znaju da su kratko tu gde su, da smo svi kratko tu gde smo i da nam valja dati odgovor na poverenje koje smo dobili, poručio je patrijarh Porfirije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare