Porfirije i Dmitrović: Moramo očuvati porodicu sa tradicionalnim vrednostima

Vesti 11. feb 202215:51 19 komentara
N1

Patrijarh srpski Porfirije i ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović zaključili su na današnjem sastanku da demografska obnova nije moguća bez porodice, kao i da se mora učiniti sve da se ona sačuva i održi sa svim tradicionalnim vrednostima koje nosi sa sobom. Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Dmitrović je Porfirija na sastanku u Patrijašijskom dvoru u Beogradu upoznao sa "nizom veoma zabrinjavajućih činjenica od kojih je najupečatljivija da Srbija posle više decenija ima manje od sedam miliona stanovnika".

Ministar je objasnio da je 2021. godine, u odnosu umrlih i rodjenih, „Srbija izgubila gradove veličine Кruševca i Loznice zajedno“.

Patrijarh je naglasio da srpski narod nema većeg i težeg problema od toga, da su na to ukazivala obojica njegovih prethodnika na tronu Svetog Save i da podržava sve mere koje država preduzima u tom cilju.

Pored brige za narod u Srbiji, sagovornici su se, kako se navodi u saopštenju, složili da država i Crkva moraju intenzivirati saradnju na unapredjenju položaja srpskog naroda u državama bivše Jugoslavije, kao i čuvanju i snaženju veza sa Srbima u rasejanju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare