Popović: U Srbiju večeras stiže novih 100.000 ruskih vakcina Sputnjik Ve

Vesti 28. feb. 202109:0831 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj

U nedelju uveče u Srbiju stiže novih 100 hiljada ruskih vakcina Sputnjik Ve, najavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

On je jutros razgovarao telefonom sa ruskim kolegom, ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije, Denisovim Manturovim. Tokom ovog razgovora, prema rečima Popovića, potvrđeno je da „bratska Srbija ostaje prioritet u isporuci vakcina za Rusiju“, saopštilo je Ministarstvo.

povezane vesti

Popović je istakao da je ova isporuka potvrda najboljih odnosa Srbije i Rusije. „Ovo je još jedan dokaz da uvek možemo da se oslonimo na našu rusku braću i da kao mnogo puta do sada u našoj istoriju, Rusija nikada nije ostavila Srbiju na cedilu“, rekao je Popović.

On je naveo da će vakcine odmah po pristizanju na aerodrom Nikola Tesla biti transportovane u Institut Torlak, odakle će u ponedeljak biti distribuirane u centre za vakcinaciju širom Srbije.

Popović je podsetio da je Srbija dogovorila nabavku ukupno dva miliona vakcina iz Rusije i da će celokupna količina vakcine biti isporučena Srbiji do kraja aprila.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar