Popović: Poništen tender za nabavku vozila, raspisan za promociju javnog prevoza

Vesti 10. maj 202212:24 1 komentar
Trolejbusi Beograd
Pixabay/Detonator

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je da je gradska vlast u razmaku od samo deset dana raspisala dva tendera za promociju javnog prevoza u Beogradu za filmove i vizuale u vrednosti od preko milion evra.

„U isto vreme je poništila tender za kupovinu novih trolejbusa, jer je procena vrednosti bila loša, a javila se samo ‘Škoda’. Postupak za kupovinu tramvaja, koji su najavljeni još pre više od godinu dana, arhiviran je u Vesićevoj ‘fioci zaborava'“, kazala je Popović.

Popović je navela da je „pre promocije javnog prevoza potrebno unaprediti onaj njegov deo koji ljudi mogu da vide i osete – da vozila budu čista, bezbedna, klimatizovana i kvalitetna“.

„Kada gradski prevoz dođe do tog nivoa, Beogradjani će ga koristiti više, jer će im biti mnogo lakše i isplativije da se njime kreću po gradu. Do tada, ovakve promocije služe samo za punjenje džepova izabranim učesnicima, bliskim vlasti, dok nam javni gradski prevoz ostaje loš i neefikasan“, istakla je Popović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare