Popović: Podrška za sve žrtve nasilja, potrebno je delovati preventivno

Vesti 18. jan. 202114:37
Podeli:
Izvor: TANJUG/NIKOLA ANDJIC

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da je usvajanje Nacionalne strategije za rodnu ravnopravnost i Akcionog plana za njeno sprovođenje prekretnica u toj veoma važnoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Ona je na multisektorskom društvenom dijalogu, posvećenom stanju rodne ravnopravnosti, navela da će se Ministarstvo pravde i dalje aktivno zalagati na sprovođenju kampanja i širenju informisanosti o štetnosti nasilja nad ženama i raditi na edukaciji nosilaca pravosudnih funkcija, kako bi se ženama kao dominatnim žrtvama nasilja obezbedila akdekvatna zaštita i podrška.

Govoreći o optužbama koje je glumica Milena Radulović iznela na račun vlasnika škole glume Miroslava Aleksića, Popović je naglasila da podržava sve žrtve nasilja, „poštujući pretpostavku nevinosti“ i navela da mediji „proprate i ishod postupka i da tako svi preventivno delujemo, kao u smislu generalne prevencije sprečavanja nasilja nad ženama“.

Ona je navela da su ključni izazovi sa kojima se Ministarstvo pravde suočilo prvenstveno bili pružanje psiho-socijalne podrške devojkama i ženama žrtvama nasilja i trgovine ljudima, a posebno pripadnicima višestruko marginalizovanih grupa.

Komentari

Vaš komentar