Popović i direktor EIT o osnivanju evropskog inovacionog haba u Srbiji

Vesti 08. avg 202212:53 1 komentar
N1 - YouTube

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i direktor Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) Martin Kern potpisali su Pismo o namerama za osnivanje Evropskog regionalnog inovacionog haba (EIT Community RIS Hub) u Srbiji, sapšteno je iz Popovićevog kabineta.

Pročitajte još:

Kern je rekao da je EIT zajednica već prisutna u srpskom inovacionom ekosistemu i da je do kraja 2020. godine usmerila više od 1,2 miliona evra podrške lokalnim biznisima i inovacionim projektima u proteklim godinama, što je rezultiralo sa oko devet miliona evra povećanja u investicijama.

„Radujemo se osnivanju novog Evropskog regionalnog inovacionog haba kroz koji će se ova podrška povećati i omogućiti srpskim inovatorima bolji pristup evropskim fondovima i mogućnostima za saradnju“, naveo je Kern.

Popović je istakao da su Pismo o namerama odobrili Evropska komisija i Vlada Srbije, što ukazuje na spremnost obe strane za uključivanje Srbije u koncept regionalne inovacione šeme EIT.

„Evropski regionalni inovacioni hab biće krovna institucija za angažovanje velikog broja srpskih učesnika u aktivnostima EIT zajednice u Evropi“, istakao je Popović.

U saopštenju se dodaje da će ta organizacija promovisati aktivnosti Evropske unije i mogućnosti saradnje u oblasti inovacija, preduzetništva i tehnologija, i omogućiti članovima inovacionog ekosistema Srbije pristup širokoj EIT zajednici.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare