Ponovo poplave u niškom kraju, ali manjih razmera

Vesti 30. jan 202112:51 > 12:52 1 komentar
N1

Jaka kiša koja je padala tokom čitave noći uslovila je stvaranje bujičnih voda i izlivanje manjih reka i potoka na području Nišavskog okruga, prvenstveno na području doljevačke opštine.

Pod vodom su se našla i pojedina domaćinstva u niškim naseljima i oranice na području opštine Gadžin Han.

povezane vesti

Razmere poplava, prema prvim podacima, mnogo su manje nego u prvoj polovini januara, a i voda se povlači u korita.

Zamenik predsednika opštine Doljevac Miloš Vukotić izjavio je da su noćas na kratko bila poplavljena pojedina domaćinstva u selima Šarlinac, Šainovac, Jugbogdanovac i Orljane.

„Došlo je do izlivanja Jugbogdanovačke reke, Dulinog potoka i kanala Kruševica koji vodi od niške deponije ka Belotincu. Intervenisali smo, mehanizacija i radnici opštinskog javno komunalnog preduzeća su bili angažovani, tako da smo sprečili poplave većih razmera“, izjavio je Vukotić.

On je istakao da ovog puta niko nije morao da bude evakuisan zbog poplava.

U poplavama koje su u noći između 10. i 11. januara pogodile više sela u opštini Doljevac poplavljeno je stotinak kuća, a 23 stanovnika bila su evakuisana.

Predsednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović rekao je za agenciju Beta da je nabujala Kutinska reka poplavila oko 30 hektara oranica u selima Krastavče, Tasković i Marina Kutina.

„Poplavljen je jedan ekonomski objekat u selu Taskovići, gde je i poplavljena površina najveća, ali nije bilo plavljenja kuća“, izjavio je Filipović.

Zbog obilnih kiša pod vodom su se tokom noći našla i pojedina domaćinstva u niškom naselju Nikola Tesla, a bujične vode ponovo su oštetile saobraćajnice u naselju Gabrovac.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare