Ponovo odloženo ročište u predmetu protiv Belivuka i Miljkovića

Vesti 10. mar 202215:18 > 17:27 17 komentara
Veljko Belivuk
Pedja Milosavljevic/AFP

Pripremno ročište u postupku protiv grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pred Specijalnim sudom je ponovo odloženo. Advokat Belivuka Dejan Lazarević izjavio je da se ročište odlaže zato što sud još nije odlučio o njegovom zahtevu da se odredi izuzeće predsednika suda, sudskog veća i postupajućeg tužioca.

„Odloženo je i današnje pripremno ročište i za sutrašnji dan i dobićemo naknadno, pismenim putem, poziv za sledeće pripremno ročište kada se bude odlučilo po mojim zahtevima za izuzeće“, rekao je Lazarević.

Prethodno ročište, zakazano za utorak, takođe je bilo odloženo, nakon što je početak kasnio više od tri sata. Postupak je, inače, trebalo da počne još prošle godine, ali je sudija kojoj je predmet dodeljen ubrzo otišla na bolovanje i nije se pojavljivala mesecima, zbog čega je predmet prosleđen drugom sudiji.

Ročište je trebalo da bude zatvoreno za javnost, a pretpostavka je da je trebalo da se pročita optužni predlog, da se optuženi izjasne o krivici, ali i da tužilac i odbrana izneswu dokazne predloge, navodi reporter N1.

Pročitajte još:

Belivuk i njegova ekipa optuženi su za pet brutalnih ubistava, otmice, silovanja, trgovinu narkoticima i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Uhapšeni su početkom prošlog februara, a protiv njih je optužnica podignuta u avgustu.

Ubrzo potom je trebalo da počne suđenje ali je ono odlagano jer je sudija kojoj je predmet dodeljen otišla na bolovanje i nije se pojavljivala mesecima, nakon čega je predmet prosleđen drugom sudiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare