MUP: Bezbedno evakuisani putnici iz aviona Er Srbije, dojava bila lažna

Vesti 14. mar 202216:01 > 20:17 61 komentara
Dimitrije Ostojic/Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bezbedno su evakuisali sve putnike i članove posade iz aviona koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva, a koji se zbog nove dojave da je u letelici postavljena eksplozivna naprava, vratio i prinudno sleteo na surčinski aerodrom, saopštio je MUP Srbije. Kako je kasnije potvrđeno, dojava o eksplozivnoj napravi navodno postavljenoj u avionu bila je lažna.

Ubrzo po poletanju aviona Er Srbije za Moskvu, Aerodrom „Nikola Tesla“ je obavestio policiju da im je putem mejla stigla dojava da je u avionu postavljena eksplozivna naprava.

U skladu sa procedurama naložen je povratak aviona na beogradski aerodrom, dodaje se u saopštenju.

Odmah po sletanju na beogradski aerodrom putnici su bezbedno evakuisani.

Kako je kasnije saopštio MUP, dojava o eksplozivnoj napravi navodno postavljenoj u avionu i ovoga puta bila je lažna.

Dodaje se da policija radi na identifikaciji i procesuiranju osobe koja je na mejl Aerodroma „Nikola Tesla“ uputila lažnu dojavu.

Kako se navodi, u kontradiverzionom pregledu aviona i bezbednoj evakuaciji putnika učestvovali su pripadnici Čete za protivdiverzionu zaštitu i Čete vodiča službenih pasa Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave saobraćajne policije i PS Surčin.

Pre tri dana, u petak, je takođe bilo dojavljeno da se u avionu Er Srbije nalazi bomba.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova bezbedno su evakuisali sve putnike i članove posade iz aviona koji je leteo na relaciji Beograd-Moskva, a koji se zbog dojave da je u letelici postavljena eksplozivna naprava vratio i prinudno sleteo na surčinski aerodrom, saopštio je tada MUP Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare