Ponoš: Principijelno sam protiv sankcija, ali treba da se ponašamo racionalno

Vesti 16. maj 202208:02 30 komentara
FoNet/Milica Vučković

Drugoplasirani kandidat na nedavnim predsedničkim izborima Zdravko Ponoš rekao je da je "Srbiji mesto u Evropi", da "treba da se ponašamo racionalno" i da u skladu s tim ciljem "vučemo poteze koji nas primiču tom cilju, a ne udaljavaju, čak i kad se taj cilj pomera".

POVEZANE VESTI

„Prilično je izvesno da bi nas odbijanje sinhronizacije sa Evropskom unijom (EU) dodatno možda i nepovratno udaljilo od tog cilja“, rekao je Ponoš u intervjuu za list Politika.

On je naveo da je „principijeno protiv sankcija, jer one dugoročno pogađaju građane, a bar kratkoročno ojačavaju režim“.

„Međutim, treba imati u vidu naše interese, interese naših građana. Srbija i njeni građani, kao i dobar deo Evrope, trpe štetu“, rekao je Ponoš, ocenivši da će „uvođenje sankcija, kao i neuvođenje, imati posledice po nas“.

On je rekao da je „samo pominjanje mogućnosti da pokrene formiranje nove političke organizacije izazvalo podozrive komentare i vlasti i dele opozicije.

„A ne bi se baš reklo da je politički prostor toliko kvalitetno popunjen i da nema prostora za nove ideje, nove organizacije i drugačiji stil rada koji bi pokrenuo i ljude koji nisu bili voljni da se angažuju u postojećim organizacijama. Zbog svega navedenog, a ne samo zbog 700.000 glasova (koje je dobio na predsedničkim izborima), biće nove organizacije i novih ljudi u politici. Forma nije bitna“, rekao je Ponoš na pitanje novinara da li će osnovati patiju ili pokret.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare