Ponoš postao meta koju vlast gađa iz svih projektila – već drugi dan

Vesti 03. nov. 202119:2636 komentara
Podeli:

Navodi da bi potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš mogao da bude opozicioni predsednički kandidat su spekulacija, tvrdi predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac. Ta spekulacija bila je sasvim dovoljna da Ponoš postane meta koju vlast gađa iz svih projektila. Već drugi dan.

U skupštinskim klupama, u direktnom TV prenosu, poslanici vladajuće većine igraju po dobro poznatom scenariju.

„Što se tiče generala Ponoša, o njemu će se snimati film i serija ‘General’. Naravno tu će se taksativno navoditi kako je sistematski uništavao vojsku“, rekao je poslanik SNS Ugleša Mrdić u Skupštini.

Povezane vesti

„Ja mislim da je to bio najgori načelnik Generalštaba u modernoj istoriji. Mislim da u životu nije postrojio vod. On suštinski o vojsci nije imao pojma“, kaže poslanik SNS Aleksandar Martinović.

„Kada bi oni došli na vlast Srbija bi se odrekla i Kosova i Metohije i Republike Srpske“, kaže Mrdić.

„Oni će naravno da odrađuju sve one poslove koji su u interesu neke od velikih sila. Mi smo taj scenario gledali. Taj film su građani Srbije već gledali“, rekao je Martinović.

Ovaj film građani Srbije gledaju svaki put kada se neko usudi da kritikuje vlast. Ili pomisli da uđe u izbornu trku. A da li Zdravko Ponoš zaista u trku za predsednika?

„To je spekulacija, o tome ne želim da se izjašnjavam dok to ne bude zvanični predlog. Zdravko Ponoš je moj prijatelj i uvaženi častan čovek, ali spekulacija je o tome da je neko njega predložio, i on je sam to rekao, za predsedničkog kandidata“, kaže predsednik DS Zoran Lutovac.

Sam Ponoš, za ulazak u predsedničku trku, ima preduslov – jedinstveni nastup opozicije na svim nivoima. Da li je izgledan?

„Mi imamo jako dobru komunikaciju i verujem da će ta komunikacija dovesti do toga da donesemo odluku koja će biti zajednička i sinhronizovana“, kaže Lutovac.

Lutovac tvrdi da su na stolu sve opcije – i bojkot i ulazak u izbornu trku. Kada će preseći još ne znaju, ali znaju da će ako u trku uđu biti ometani, baš kao što je ometana konferencija Demokratske strane ispred Vlade Srbije.

Komentari

Vaš komentar