Ponoš: Jedinstvo opozicije je preduslov da se kandidujem za predsednika

Vesti 02. nov 202109:02 > 11:37 87 komentara
360 stepeni, Zdravko Ponoš
N1

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da je preduslov da se kandiduje za predsednika Srbije to da opozicija na izborima u aprilu bude jedinstvena na svim nivoima.

„Taj dogovor još nije postignut. Tek tada bih eventualno bio spreman da se saglasim da moje ime bude jedno od imena čiji potencijal za uspeh treba izmeriti“, rekao je Ponoš za današnji list „Nova“.

Potpredsednik Narodne stranke poručio je i da je stanje u Srbiji takvo da predsednička kandidatura ne bi smela da bude samo deo ostvarenja nečijih političkih ambicija.

„Ja za tako nešto nisam zainteresovan. Previše je to ozbiljna stvar. Već ranije sam na slično pitanje odgovorio da nisam zainteresovan za predsedničku kandidaturu kao lansirnu rampu za nešto u životu“, rekao je Ponoš.

„Tada sam rekao, a u međuvremenu nisam promenio mišljenje, da nisam zainteresovan ni da budem čip u nekom međupartijskom nadgornjavanju“, dodao je on.

Kako je juče preneo ovaj list, Ponoš je najizgledniji kandidat opozicije za predsednika Srbije, a zajednički kandidat za prvog čoveka Beograda bi mogla da bude nestranačka ličnost, dok bi potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić bila nositeljka zajedničke opozicione liste na parlamentarnim izborima.

Đilas: Ponoš potreban srpskoj politici

N1

Predsednik SSP-a Dragan Đilas izjavio je za list „Nova“ da u delu opozije u kojoj su ta stranka, DS i Narodna stranka, nije bilo konkretnih razgovora na temu ko bi bio kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima, ali da je Ponoš potreban srpskoj politici, jer je častan i pošten čovek.

„Cenim ga (Zdravka Ponoša) i zbog činjenice da je više puta pokazao da je spreman da viši cilj stavi iznad ličnog interesa“, rekao je Đilas.

On je ocenio da bi kandidat za predsednika Srbije trebalo da bude osoba koja će moći da bude „simbol jedinstva naroda“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare