Pomoćnik ministra: Ima glasina o falsifikovanim propusnicama, ali ih nismo našli

Vesti 01. dec. 202109:05 > 14:527 komentara
Podeli:
Kovid propusnica
Izvor: N1/Ilustracija

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković izjavio je da je u novembru izvršeno više od 100.000 inspekcijskih nadzora u vezi mera protiv epidemije koronavirusa u Srbiji, da je zbog nepoštovanja mera napisano 1.400 naloga za kazne koje su ukupno iznosile oko 50 miliona dinara.

Stamenković je rekao za RTS da je broj napisanih kazni bio nešto manji u odnosu na oktobar, kada su kazne komunalne milicije i komunalne inspekcija zbog nepoštovanja mera iznosile ukupno 82 miliona dinara.

„Pojačan je nadzor u javnom saobraćaju, dosta je izrečenih kazni za vozače i za gradjane. Najčešće su se kršile mere u prodavnicama“, ocenio je Stamenković.

Na pitanje da li su se inspekcije susrele sa falsifikovanim kovid sertifikatima prilikom kontrole ugostiteljskih objekata nakon 20.00 sati, Stamenković je rekao da se „šire glasine o falsifikovanju takvih dokumenata ali da inspektori do sada to nisu uspeli da konstatuju“.

Prema njegovim rečima, za ugostiteljske objekte i kladionice u novembru je zbog nepoštovanja mera izrečeno 30 zabrana, i to najviše u Somboru, Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.

Stamenković je dodao da je inspekcija jednoj apoteci u Beogradu izrekla hitne mere zbog proizvodnje i prodaje leka „ivermektin“ koji, kako je istakao „nije za humanu upotrebu“.

Izvor: RTS

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar