Pomoćnik direktora policije: Kod migranata pronađeni pištolji, automatsko oružje

Vesti 26. nov 202209:43 88 komentara
Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Šest migranata je u bolnici posle pucnjave u Horgošu, a više od 1.000 je prebačeno u prihvatne centre, kaže za RTS pomoćnik direktora policije pukovnik Dragan Vasiljević. Policija je pronašla automatsko oružje, pištolje, municiju, a kod nekih su pronađena i obeležja takozvane OVK, dodaje Vasiljević.

Nakon pucnjave i sukoba dve grupe migranata u centru Horgoša, više od 1.000 je prebačeno u prihvatne centre, kaže za RTS pomoćnik direktora policije pukovnik Dragan Vasiljević.

POVEZANE VESTI:

„U četvrtak popodne prijavljena je pucnjava, odnosno oružani sukob između grupa krijumčara ilegalnih migranata. Policija je odmah na to reagovala. Šest lica su se javila u opštu bolnicu sa povredama. Nalaze se pod policijskim nadzorom. Policija preduzima intenzivne mere na pronalaženju izvršilaca krivičnog dela“, kaže Vasiljević.

Prema njegovim rečima, uglavnom se radi o državljanima Avganistana i Maroka. Prilikom pretrage terena, policija je pronašla određenu količinu oružja i municije koja se nalazila kod njih.

„Radi se o automatskom oružju, o pištoljima, određenoj količini municije“, dodaje pomoćnik direktora policije. „Kod određenog broja lica, na garderobi su pronađena obeležja OVK, na kapama, šalovima, kačketima“, ističe Vasiljević.

Akcija i dalje traje u celoj zemlji

Akcija MUP-a po ovom pitanju, napominje, i dalje traje na teritoriji cele Srbije, dok je po nalogu ministra unutrašnjih poslova pojačano prisustvo policije u svim delovima zemlje. Migranata ima najviše u zonama graničnog pojasa na teritoriji policijskih uprava Subotica, Kikinda, Sombor, Vranje, Pirot, ali su prisutni i u drugim delovima zemlje.

U narednom periodu, kaže Vasiljević, ne očekuje se veći priliva migranata, koji je ove godine u odnosu na prethodnu godinu znatno veći.

Pomoćnik direktora policije pozvao je građane da u svakoj situaciji, u kojoj sami procene da im je sumnjivo ponašanje migranata, odmah pozovu najbližu policijsku stanicu ili se obrate najbližem policijskom službeniku.

Izvor: RTS

„Uveravam građane da mogu biti potpuno spokojni. Policija u potpunosti obezbeđuje red i mir svakog građanina“, poručuje Vasiljević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare