Poluvreme za koronu – Vesić se izvinio zbog žurke, opoziciji to nije dovoljno

Vesti 08. apr 202119:09 > 20:02 60 komentara

Ljubav prema fudbalskom klubu može da pobedi i epidemiju koronavirusa. Tako je možda razmišljao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kada se pojavio na proslavi pobede Crvene zvezde nad Partizanom. Pojavio se i video klip sa proslave u kojem se vidi da slavljenici krše protivepidemijske mere, kao i da je Vesić među njima. Dan nakon proslave izvinio se svima koje je njegov postupak povredio. Međutim, izvinjenje opozicionim strankama nije dovoljno, traže i smenu. Predsednica Vlade poručuje - kada je u pitanju Vesićevo učešće u radu Kriznog štaba, ne znam šta bi to donelo.

Okupljanja nisu dozvoljena.

Na derbiju nema publike.

A nema i proslave pobede, jer kafane i restorani ne rade.

Ali, ako ste veliki Zvezdaš, kao što je zamenik gradonačelnika Beograda, onda odluke Kriznog štaba i Vlade prestaju da važe. Zaustaviće se korona na kratko, samo da se u klupskom hotelu, sa stručnim štabom i rukovodstvom kluba proslavi pobeda.

POVEZANE VESTI

„Oni su sedeli u poluotvorenom prostoru klupskog hotela sa terasom. Primetio sam da su igrači pozvali muziku na proslavu. To nije u skladu sa epidemiološkim pravilima ali oni su mladi ljudi, koji su vakcinisani, i koji žele da proslave titulu. Ne mogu to da im zamerim. Čim sam to video, istog trenutka sam napustio klupski hotel kao što se vidi na snimku. Niti sam slavio, niti pevao, niti sam tamo bio duže od nekoliko minuta“, izjavio je Vesić.

Koliko minuta je Vesić proslavljao pobedu voljenog kluba ne znamo. Ali, ovih 12 sekundi dovoljan je dokaz za novčano kažnjavanje, jer zaštitnu masku očigledno ne nosi. A sa ovim čovekom se, vrlo verovatno i rukovao. Nekoliko sati kasnije, na internetu se pojavilo Vesićevo izvinjenje i uveravanje da on u stvari i ne zna kako proslave izgledaju.

„Nisam mogao da znam šta će se dogoditi u klupskom hotelu koji se nalazi u okviru kompleksa stadiona. Da sam znao, sigurno ne bih došao“, pravda se Vesić.

Jutro posle, shvatio je, čini se, i da bi kao predstavnik grada u Kriznom štabu, njegove odluke trebalo da sprovodi, a ne da ih krši. Uz apel građanima da se ponašaju odgovorno podelio je Vesić na Fejsbuku i prekršajni nalog koji je Komunalna milicija napisala Zvezdi. Tako je Vesić za jedno veče dobio i gratis proslavu i 300 hiljada dinara u budžet Beograda.

„To je pokazatelj, zaista konkretan pokazatelj vladavine prava, nema zaštićenih, nema ljubimaca, prema svima se ponašamo isto“, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Za pojedine opozicione stranke ovo je isključivo pokazatelj nepoštovanja epidemioloških mera. Vide povode za prekršajni postupak, odlazak sa funkcije zamenika gradonačelnika, kao i iz Kriznog štaba.

„Ne znam kako bih tražila ostavku čoveku ili izbacila nekoga iz Kriznog štaba, koji nije član Kriznog štaba, a posebno ne znam šta bi to u stvari donelo kao rezultat za praćenje protivepidemioloških mera i implementaciju tih mera u gradu Beogradu“, rekla je Brnabić.

Pokazalo bi, poručuju iz opozicionih redova, da su zakoni isti za sve. Dodaju da ako Goran Vesić prođe bez posledica, to je znak da postoje privilegovani koji mogu da rade šta god im je volja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare