Poljoprivrednici iz Sečnja postigli sporazum sa ministrom, opština koči

Vesti 25. avg 202214:46 3 komentara
N1/ilustracija

U sredu je u Beogradu u ministarstvu poljoprivrede održan sastanak predstavnika poljoprivrednika iz opštine Sečanj i ministra Branislava Nedimovića.

Ministar je izašao u susret zahtevima sečanjskih paora i postignut je usmeni sporazum da se svim poljoprivrednicima odlože rade kredita na godinu dana, kao i da se odloži plaćanje zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, te da se na teritoriji Opštine proglasi stanje elementarne nepogode zbog suše.

Prema rečima Vukašina Baćine, predstavnika sečanjskih poljoprivrednika, dogovor sada koči predsednik Opštine Sečanj Nebojša Meljanac, koji odbija da Ministarstvu pošalje zahtev za proglašenje elementarne nepogode na teritoriji opštine. Baćina kaže da su se ministru obratili jer je predsednik opštine odbio da izađe u susret njihovim zahtevima i da im je predložio da „isteraju traktore na ulice i blokiraju selo“.

„Danas me telefonom pozvao predsednik opštine Sečanj Nebojša Meljanac da mi preti zašto sam ja sve ovo pokrenuo“, rekao je za N1 Baćina.

Podsetimo, poljoprivrednici Opštine Sečanj predali su 17. avgusta toj opštini zahtev za pomoć u rešavanju problema izazvanih sušom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare