Političari sa Kosova branili Milana Radoičića u Skupštini Srbije

Vesti 17. dec 202114:07 > 14:17 18 komentara

Kancelarija za Kosovo i Metohiju predstavila je izveštaje o radu i toku dijaloga Beograda i Prištine pred odborom za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije.

Miloje Zdravković, v.d. direktora Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Prištinom rekao je da je tokom ove godine održano devet rundi dijaloga u Briselu, ali da nema napretka, jer Priština odbija da razgovara o tehničkim stvarima. Političari sa Kosova su na odboru komentarisali listu za sankcije Sjedinjenih Američkih Država.

„…Među njima, kao što vidimo, nalazi se i ime potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića. I to sve sa ciljem da se on ukloni iz političkog života Srba sa Kosova i Metohije, i da se trajno protera sa Kosova i Metohije. Mislim da im je krajnji cilj napad na našu državu i našeg predsednika Aleksandra Vučića. Verovatno imaju želju da unize njegov ugled u svetu i da zaustave privredni rast naše države“, rekao je Vučina Janković, načelnik Kosovskomitrovačkog okruga.

„Sada se ponovo vraćaju sa jednom istom, uigranom pričom… Ono što Milan Radoičić može da skupi na jednoj kafi u Kosovskoj Mitrovici, Đilas ne može sa pola Srbije, na najvećem mogućem mitingu u unutrašnjosti da ima. To je sve zbog toga da se oslabi vlast na Kosovu, dominacija Srpske liste, kao i vlast u Srbiji“, istakla je Danijela Vujičić, poslanica SNS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare