Poligrafom ću te, poligrafom ćeš me – ko sme, ko ne, a ko se „nije proslavio“

Vesti 12. mar. 202119:46 > 21:0239 komentara
Podeli:

Vlast je objavila rat mafiji. Predsednik je objavio šokantni dokazni materijal, uživo na 13 televizijskih programa. Provladini tabloidi su objavili naslovnice sa iscrtanim metama na istraživačkim novinarima. Poslednjih nekoliko dana ključna reč je poligraf. Pominje se ko sme, a ko ne, ko je odbio, a ko se prijavljuje na poligrafsko ispitivanje.

Poslednji rat vlasti protiv mafije i kriminala i dalje traje. U središtu pažnje opet detektor laži. Šta kaže Vučić – sme li na poligraf u vezi sa Jovanjicom.

„Ja ću biti direktan. Apsolutno da“, rekao je predsednik Srbije.

Kaže, već je bio na poligrafu i sećamo se onog iz 2015. dok je još bio premijer. Dobrovoljno se javio da bi dokazao da nikada nije sreo bivšeg direktora lista Kurir, koji ga je optužio za ucenu. Sad je spreman kad god, možda i kroz nekoliko dana.

„Evo sledeće nedelje kad god hoćete. Evo sad ja odoh na poligraf. Odgovoriću na sva pitanja koja postoje u vezi sa Jovanjicom – jesam zvao ovog, jesam se čuo sa onim, jesam se video sa onim, jesam li bilo kome naredio, jesam li uzeo dinar, pet dinara, droga ova, droga ona, na sve ću da odgovorim“, poručuje Vučić.

Povezane vesti:

Donedavni potpredsednik FK Partizan, Vladimir Vuletić, proveo je tri i po sata na ispitivanju kriminalističke policije u Makišu. Na poligraf je hteo, ali mu advokat iz zdravstvenih razloga nije preporučio.

„Ah.. ta medicinska dokumenta ne važe kad treba da idu, pa da govore svašta po svim televizijama. To važi samo kad treba da se ide na poligraf, je l to? Onda pokazujete medicinske nalaze, ok“, navodi Vučić.

Dva meseca ranije, kada je govorio o policajcima koji su uhapsili Koluviju, za Vučića poligraf nije bio bogzna kakav dokaz.

„Videćemo šta su oni govorili istinu, a šta nisu, na stvarnom poligrafskom ispitivanju i sa stvarnim poligrafskim pitanjima, iako to nije dovoljno dokazno sredstvo za bilo šta“, kaže Vučić.

Sinoć iz Abu Dabija, u ponoć po lokalnom vremenu – druga pesma.

„Ne možete da varate mašinu. Ne možete svojim reakcijama i svojim emocijama da varate mašinu, osim ako ne uzmete previše sedativa“, rekao je Vučić.

Predsednik bi nastupao na poligrafskom terenu afere Jovanjica. Opozicija ga vraća na teren prisluškivanja. Šalje poruku da im je dovoljno objavljivanje prisluškivanih razgovora da dokaže da klan Belivuka nije proizvod države.

„Ne morate predsedniče na poligraf, dovoljno je da građanima Srbije u nekom od vaših stalnih termina na vašim televizijama emitujete sve te snimke. Zašto ih krijete? Niste pričali sa kriminalcima, niste pričali o kriminalu? Pa emitujte snimke na nacionalnim televizijama, da čujemo, predsedniče, sa kim ste i o čemu pričali“, kaže predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Na poligrafskom ispitivanju nisu bili predsednik Fudbalskog saveza Slaviša Kokeza i bivša državna sekretarka u Ministarstvu policije Dijana Hrkalović, a prema rečima ministra bilo je i onih koji jesu i nisu se proslavili.

„Izvestan broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova je stavljen na poligraf. I odmah da vam kažem – svi su pali“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Poligraf – možda nije dokaz na sudu, ali je glavni adut aktuelne vlasti. Bez ustezanja se izvlači, kada se tačka stavlja na najveće afere.

Komentari

Vaš komentar